Checklist schulden

Afbeeldingsresultaat voor checklist

Op Rijksoverheid.nl staat de interactieve checklist schulden. Je vult je situatie in en krijgt vervolgens op maat adviezen en informatie over hoe je uit de schulden komt.

Handig voor de doelgroep, maar ook voor schuldhulpverleners en gemeentelijke beleidsmedewerkers om even te checken of je wel een volledig aanbod hebt.

Ik twijfel overigens of je als zzp’er voldoende uit de voeten kunt met deze checklist. Kan ik blijven ondernemen? Krijg ik aanvullende bijstand (Bbz)?

Een gedachte over “Checklist schulden

  1. Deze tool lijkt op een poging van de overheid om zelfredzaamheid te bevorderen, maar waar het deze ’tool’ volledig aan ontbreekt is om een duidelijke analyse van de situatie te maken en aansluitend toepasselijk advies te geven (op 1 A4-tje) aan de persoon in kwestie. Als je niet voldoende taalvaardig bent, dan zie je als snel door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van soms zeker nuttige links. Iemand met schulden staat waarschijnlijk onder (grote) stress en die wil het liefst een kort en helder antwoord wat de eerstvolgende stap is die hij.zij moet doen gegeven de huidige situatie.Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen met ernstige schulden deze tool gevonden cq gebruikt hebben.

Geef een reactie