Schulden van jongeren opkopen? Niet in Tilburg

Moet je de schulden opkopen van jongeren die zwaar in de financiële problemen zitten?Verschillende gemeenten vinden van wel. Die gemeenten starten een fonds om een gedeelte van de gemaakte schulden kwijt te schelden. In ruil hiervoor moeten jongeren de schoolbanken in of aan het werk. Lukt dat laatste niet, dan wacht ‘vrijwilligerswerk’. In Tilburg zien ze die aanpak niet zitten.

De gemeente vindt het goed dat jongeren met schulden geholpen worden, maar mist de prikkel om in de toekomst geen schulden meer aan te gaan. „Jongeren moeten er lering uit trekken en hun koopgedrag aanpassen. Anders heb je kans dat ze opnieuw vervallen in het oude gedrag en nieuwe schulden opbouwen”, aldus een woordvoerster in het Brabants Dagblad.

In Tilburg loopt sinds twee jaar de aanpak Fix Up Your Life. Bij schuldhulpverlening lopen jonge medewerkers rond die zich specifiek met de groep jongeren bezig houden. Zij volgen trainingen om vervolgens met ondersteuning van schuldhulpverlening te werken aan het oplossen van de schuldenproblematiek.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie