“Sociaal Noodfonds vult gat in wetgeving WWB”

Tilburg heeft een Sociaal Noodfonds opgericht met een budget van €750.000 om hulp te bieden aan mensen die door de bezuinigingen in financiële problemen komen. Hiervoor is een aparte stichting opgericht. Het werk wordt uitgevoerd door een instelling voor maatschappelijk werk .

Het feit dat het fonds buiten de gemeente wordt geplaatst, heeft twee voordelen: (1) er zijn al ondernemers en organisaties opgestaan in de stad die financieel aan het fonds willen gaan bijdragen, en (2) het fonds is niet gehouden aan de kaders van de Wwb.

Lees meer op Tilburgers.nl.

2 gedachtes over ““Sociaal Noodfonds vult gat in wetgeving WWB”

 1. Heel fijn dat Tilburg en Amsterdam nog wat willen doen maar daar WOON ik niet en duizenden anderen ook niet.
  Worden bijstandsgerechtigden nu nog meer afhankelijk van willekeur, barmhartigheid , bedeling?

 2. Top dat die steden een voorbeeld geven en hiermee signaal dat dit niet kan.
  Maar jammer genoeg ziet de meerderheid in Nederland nog steeds niet dat kaasschaafsgewijs al jaren de burger/werker wordt kaalgeschaafd.
  Dit is een proces wat al jaren aan de gang is. Hoe wil de economie nog groeien als jan modaal niet genoeg inkomen heeft om uit te geven?
  Daarbij nog een hele groep werkende armen, zzpers en kleine middenstanders enz.. die je niet zult horen maar die het vaak aan einde van maand minder inkomen hebben als minima.
  Zolang als we met zijn allen akkoord gaan dat er een steeds grotere groep aan de onderkant van de samenleving is en goedkoop arbeidskrachten zijn zolang blijft dit doorgaan.
  Ondertussen gaat aan de bovenkant het grote graaien door. ( bonussen,dikke salaris, aandeel enz.) Bovenkant regelen het zo dat de wetgeving wordt aangepast zodat het wettelijk klopt. Maar klopt het ook sociaal en moreel.
  Hoe bedanken we de oudere generatie die mee hebben geholpen Nederland op te bouwen?
  Een kale aow en geen ruimte om iets extras te doen.
  Zo zijn er legio voorbeelden te noemen en ja er zijn overal zwarte schapen die worden er uitgevist zodat men kan zeggen zie je wel …
  Nederland gaat langzaam kapot wordt tijd dat we met zijn allen duidelijk zeggen dat we dit niet meer pikken.

Geef een reactie