Kerstpakketten voor minima

Gemeenten mogen zelf niet meer eindejaarsuitkeringen of kerstpakketten verstrekken. De staatssecretaris van SZW wil gemeenten hiervoor financieel straffen (maar volgens mij is dit nog niet vastgelegd in wetgeving).

Dankzij particulier initiatief echter, (soms aangemoedigd door de gemeenten) wordt deze traditie in veel gemeenten toch voortgezet. Zie (met dank aan Google-alerts) bijvoorbeeld: Wijchen, Tynaarlo, ZoetermeerRaalteDe Wolden, Veenendaal, Boekel, Eemnes, Zwartewaterland, Uithoorn, Berkelland, Gemert-Bakel, Nijverdal-Hellendoorn, Asten, Helmond, Deurne en Someren, Deventer, Oisterwijk, Moergestel en Heukelom en Parkstad.

Een gedachte over “Kerstpakketten voor minima

  1. Erg jammer. Een kerstpakket hoort toch bij de Hollandse traditie. Een pluim voor de initiatiefnemers binnen de gemeenten die deze mooie gewoonte in stand houden!

Geef een reactie