Individuele noden

Ik ben gisteren benoemd tot bestuurslid van het Dekkers-Fonds. Het Dekkers-Fonds keert aanvullende, eenmalige bijdragen uit voor individuele noden, waarin niet op een andere manier wordt voorzien en die met een bijdrage uit het fonds snel en effectief kunnen worden gelenigd. Natuurlijk wordt eerst gekeken wat de gemeente of andere instanties kunnen doen. Maar de praktijk is weerbarstig; gemeenten werken binnen de grenzen van wet- en regelgeving en hun eigen beleid. En bovendien kunnen ze meestal niet zo snel als fondsen een financiële bijdrage leveren.

Het bestuur komt vier keer per jaar bijeen. In het bestuursoverleg worden o.a. ingewikkelde aanvragen beoordeeld. Daar word je wel een beetje somber van, maar het voelt goed om het te doen. Het ‘bestuurslid van dienst’ en de secretaris behandelen de dagelijkse ‘normale’ aanvragen.

Ik ben ook bestuurslid van het Nationaal Fonds Bijzondere Noden.

Een gedachte over “Individuele noden

  1. Hoi Martijn,
    goede zaak je in de fonds toetreedt. wellicht goed om eens informatie over dat fonds kenbaar te maken voor sociaal raadslieden
    met vr. gr. ernst MOgroep

Geef een reactie