Gerechtsdeurwaarders: gemeente moet inboedel opslaan na ontruiming

Huisraad die na een ontruiming van een huurwoning op straat komt te staan, wordt steeds vaker niet door de gemeente, maar door de verhuurder weggehaald en opgeslagen. In veel gevallen gebeurt dit onder dreiging van een boete door de gemeente. Dit blijkt uit een onderzoek door de KBvG, de beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders. De KBvG vindt het een onwenselijke ontwikkeling dat gemeenten zich aan hun zorgplicht onttrekken, waardoor er vaak onduidelijke situaties ontstaan tijdens ontruimingen. De gerechtsdeurwaarders pleiten dan ook voor een eenduidige landelijke regeling. Lees het persbericht.

Een gedachte over “Gerechtsdeurwaarders: gemeente moet inboedel opslaan na ontruiming

  1. Dankjewel voor dit artikel over het opslaan van de inboedel na ontruiming. Het klinkt voor mij een beetje alsof de gemeenten zich er gemakkelijk van af maken. Verhuurders zijn hier niet verantwoordelijk voor; de straat is namelijk de publieke weg.

Geef een reactie