Zorgen om private schuldbemiddeling

In een brief aan de Tweede Kamer spreekt de NVVK haar zorg uit over de totstandkoming van de AMvB waarin private schuldbemiddeling wordt geregeld. Belangrijkste zorgen zijn de borging van de kwaliteit, toezicht, preventie, integraliteit en de wijze van financieren. En de eerste vraag die rijst is of er wel behoefte is aan een dergelijke maatregel.

Op 15 maart a.s. staat dit onderwerp op de agenda van een Algemeen Overleg van de Kamercommissie van SZW.

 

9 gedachtes over “Zorgen om private schuldbemiddeling

 1. Tegen de AMvB!

  Gewoon een nieuwe melkoe voor velen!

  Want men betaalt de WNSP al, conform de beslagvrijevoet. Daar gaat al zoveel mis, alle wet- en regelgeving ten spijt. Nog meer mogelijkheden zien er op papier wellicht goed uit. Een land die alleen uit regels, wet -en regelgeving bestaat zonder handhaving van deze te eisen, blijft een BANANEN republiek.

 2. @ Anja van de Brug,

  Wat bedoelt u precies met “tegen de AMvB”?
  Ik ben van mening dat private schuldeisers heel goed in staat zijn om tot een goede en integere schuldoplossing te komen.
  Ik ben het er dus mee eens dat AMvB private schuldbemiddelaars de mogelijkheid gaat bieden om tegen betaling hun werk te verrichten.
  Ik zelf tracht via organisaties en instanties klanten te helpen. En waarom zou ik voor een dienst geen geld mogen vragen, en elk ander wel?
  De NVVK heeft een monopoly in Nederland, wil je lid worden dan zijn daar eisen aan verbonden, vooral geldelijke …….
  Het wordt tijd voor een organisatie daarnaast, laagdrempelig niet als het over kwaliteit gaat, maar wel als het om lid worden gaat.

  Zonnige groet, Sonja Super
  Art of Life

 3. Ik hou er eigenlijk niet zo van om te “prikken” maar ondanks alle beleidsstukken, kwaliteit eisen, certificering gedoe en uniformering..doen alle NVVK leden het zo goed? kijk naar de Krediet Bank Rotterdam en bedenk dat er veel welwillende mensen met de juiste opleiding en drive om de schuldhulp met gevoel voor de eisers en de sanieten tot een een aanvaardbare situatie om te buigen rondlopen.
  Voor de AMvB!
  Ron de Klein

 4. Hallo Martijn,

  volgens mij is het Algemeen Overleg van de Kamercommissie van SZW van 15 maart naar een andere datum verplaatst …

  Groet, Sonja

 5. Tegen AMvB! Voor betere kwaliteit in publieke domein!

  Let op; privaat is synoniem voor winst. En daar kan maar 1 partij de dupe van worden, de klant/schuldenaar.

 6. Natuurlijk niet, als ik dit beroep kies, hoe zou ik mij verrijken aan de armoede van een ander.
  Dat die mensen er wel zijn, dat weet ik. Ik doe dat niet. Maar daarom moeten de regels en criteria voor iedereen gaan gelden.
  En een medewerker bij de kredietbank, die vreselijk veel fouten maakt, verdient veel meer dan ik. Als Zzper moet je veel meer je best doen om je te kunnen bedruipen!
  In deze discussie moeten we de nuance niet kwijtraken.

  Zonnige groet, Sonja

 7. Ik ben het volkomen eens met de strekking van Sonja. Ook ik ben als zzp-er inkomnensbeheerder begaan met het lot van mensen die in een dermate financiele positie verkeren dat ze ondersteuning nodig hebben en dat private kantoren professioneel oplossingesgericht zijn om deze groep mensen te ondersteunen. Om me over de rug van deze groep te verrijken, stuit mij tegen de borst en m.i. vele andere budgetbureaus die juist deze doelgroep vakkundig maatschappelijke ondersteunen zonder zich te verrijken. Dat er altijd mensen zijn die zich ten koste van anderen willen verrijken, zul je in alle branches, waar dan ook houden, helaas, maar moet iedereen over een kam geschoren worden…? ook ik ben de mening toebedeeld (zoals Sonja aangeeft)omtrent lidmaatschap van verenigingen (zoals NVVK of BPBI). Als lid van een branchever. geeft dit absoluut geen garantie dat je 100% kwalitatief goed werk aflevert. De drijfveer moet zijn dat je maatschappelijk ondersteuning geeft en voldoening krijgt uit het feit dat je juist deze groep mensen kunt ondersteunen daar waar nodig met een uiteindelijk doel; oplossen van problematische schulden, stabiliteit en de weg naar zelfredzaamheid. zeeuwse groet, Cees

Geef een reactie